Fiets heel de dag door bij ons binnen, voor beginnende en gevorderde fietsers!

Je kunt deelnemen aan een groepsles of zelfstandig een workout volgen! Onze spinningfietsen kun je koppelen aan de ICG Training App. Met deze app kun je perfect individueel een workout doen. Het gemak van de app is dat die je steeds vertelt wat je moet doen om jouw doel te bereiken.
Fiets op de IC6 fietsen: voorzien van de laatste technologie!

Indoor cycle: de ideale cardio workout!

Start vandaag!
Er is bijna geen andere sport waarbij je zoveel calorieën verbrand als op een goede sessie op de fiets!
Veel spiergroepen worden aangesproken: dijen, buik, benen en billen!
In vergelijking met andere duursporten wordt er minder druk op de knieën en heupen uitgeoefend.
Verbetert je bloedcirculatie, de zuurstoftoevoer en stabiliseert of verlaagt je bloeddruk!

Wat bieden de IC6 indoor cycle fietsen?
-Een eigen console welke een schat aan gegevens biedt: afgelegde afstand, wattage, verbruikte kcal, aantal omwentelingen, snelheid en de duur
-Training met Coach by Color, een programma waarin je in verschillende gekleurde trainingszones kunt trainen, gelinkt aan je eigen individuele fitnessniveau gebaseerd op krachtsinspanning in wattage of op een % van je maximale hartslag.
-Meten = weten door middel van de Power Test. De test meet je persoonlijke vermogen/fitheid (FTP). Zo kunnen de trainingszones worden bepaald en komt u tot de beste individuele resultaten.
-Via Bluetooth kun je je smartphone koppelen aan je bike. Via een app kun je alles volgen. De ultieme manier om prestaties te volgen en te monitoren!
-Een zeer nauwkeurige magnetische weerstandsknop. De weerstand op de fiets is de beste op de markt. Het geeft je een groter weerstandsbereik. De weerstandscurve is identiek op alle fietsen in de zaal. Geen gedoe meer dat een fiets minder weerstand heeft dan de ander!
-‘Self powered’ generator= groene energie. Geen batterijen meer nodig. Door de energie van de fietser op te vangen herlaad de accu.

Hoe gaat de Power Test te werk?
Een paar keer per jaar plannen wij  Power Testen in.  Elke 4 minuten zal het ’wattage doel’ toenemen met 25 watt. Je kunt dit bereiken door harder te trappen of de weerstand te verhogen. Het enige wat de rijder hoeft te doen is ‘in het groen rijden’ voor zo lang als mogelijk. Als het scherm rood wordt, dan wijk je te ver af van je doel. Zodra de persoonlijke score, de FTP, bekend is worden de 5 kleurzones toegekend om zo tot de beste individuele resultaten te komen. Je workout wordt zo nog persoonlijker! FTP is de maximale kracht wat kan worden volgehouden. Hoe hoger de FTP, hoe sterker de sporter. Doe een paar maanden later nog eens de test en vergelijk je score!

Ik wil een keer meedoen aan een workout!
Neem een handdoek mee en genoeg water om te drinken. Gebruik schoenen met een harde zool, maar nog beter: cycling schoenen met een SPD systeem.  En draag bij voorkeur een spinning broek met een zeem.

Nieuwsgierig geworden? Klik hier!